Sample Commercial Drivers Written Test 2

Answer Sheet

Question 1. You are about to go down a long, steep, downhill grade in a newer truck. You should:
Correct Answer: Use a lower gear than you would use to climb the uphill grade.

Question 2. Which of these items is checked in a pre-trip inspection?
Correct Answer: Both of the above. (Both cargo securement and whether all vehicle lights are working and are clean.)

Question 3. If you are stopped on a one-way or divided highway, you should place reflective triangles at:
Correct Answer: 10 feet, 100 feet, and 200 feet toward approaching traffic.

Question 4. When a heavy fog occurs you should:
Correct Answer: Park at a rest area or truck stop until the fog has lifted.

Question 5. You should plan ahead when you park your vehicle so that:
Correct Answer: You are only required to pull forward when you leave.

Question 6. The term "Gross Combination Weight" refers to:
Correct Answer: Total weight of a powered unit, the trailer and the cargo.

Question 7. A driver should look _______ ahead of the vehicle while driving.
Correct Answer: 12–15 Seconds

Question 8. Which of the following statements is true about overhead clearance?
Correct Answer: Cargo weight may change the height of your vehicle.

Question 9. Which of the following statements is true when you are performing a pre-trip inspection on your brakes and suspension system?
Correct Answer: Brake shoes should be free of oil, grease, and brake fluid.

Question 10. A broken exhaust system is dangerous because:
Correct Answer: Toxic fumes and gasses could enter the cab or sleeper berth.