Sample Class C Drivers Written Test 1

Answer Sheet

Question 1. You may drive off of the paved roadway to pass another vehicle:
Correct Answer: Under no circumstances.

Question 2. You are approaching a railroad crossing with no warning devices and are unable to see 400 feet down the tracks in one direction.  The speed limit is:
Correct Answer: 15 MPH

Question 3. When parking your vehicle parallel to the curb on a level street:
Correct Answer: Your wheels must be within 18 inches of the curb.

Question 4. When merging onto the freeway you should be driving:
Correct Answer: At or near the same speed as the traffic on the freeway.

Question 5. When driving in fog you should use your:
Correct Answer: Low beams.

Question 6. A white painted curb means:
Correct Answer: Loading zone for passengers or mail only.

Question 7. A school bus ahead of you in your lane is stopped with red lights flashing. You should:
Correct Answer: Stop as long as the red lights are flashing.

Question 8. California's "Basic Speed Law" says:
Correct Answer: You should never drive faster than is safe for current conditions.

Question 9. You just sold your vehicle. You must notify the DMV within _____ days.
Correct Answer: 5

Question 10. To avoid last minute moves, you should be looking down the road to where your vehicle will be in about _______________.
Correct Answer: 10 to 15 Seconds