Sample Class C Drivers Written Test 2

Answer Sheet

Question 1. You are about to make a left turn. You must signal continuously during the last ____ feet before the turn.
Correct Answer: Signal for 100 feet before turning.

Question 2. Which of the following statements about blind spots is true?
Correct Answer: Large trucks have bigger blind spots than most passenger vehicles.

Question 3. You have been involved in a minor traffic collision with a parked vehicle and you can't find the owner. You must:
Correct Answer: Both of the above.
(Leave a note on the vehicle. AND Report the Accident without delay to city police or in unincorporated areas to the CHP.)

Question 4. Unless otherwise posted the speed limit in a residential district is ____.
Correct Answer: 25 MPH

Question 5. You may legally block an intersection:
Correct Answer: Under no circumstances.

Question 6. When parking uphill on a two-way street with no curbs, your front wheels should be:
Correct Answer: Turned to the right (away from the street).

Question 7. With a Class C drivers license a person may drive:
Correct Answer: A 3-axle vehicle if the Gross Vehicle Weight is less than 6,000 pounds.

Question 8. To turn left from a multilane one-way street onto a one-way street, you should turn from:
Correct Answer: The lane closest to the left curb.

Question 9. If you are involved in a traffic collision, you are required to complete and submit a written report (SR1) to the DMV:
Correct Answer: If there is property damage in excess of $750 or if there are any injuries.

Question 10. Roadways are the most slippery:
Correct Answer: The first rain after a dry spell.