Sample Class C Drivers Written Test 4

Answer Sheet

Question 1. It is a very windy day. You are driving and a dust storm blows across the freeway reducing your visibility. You should drive slower and turn on your:
Correct Answer: Headlights.

Question 2. If you plan to pass another vehicle, you should:
Correct Answer: Not assume the other driver will make space for you to return to your lane

Question 3. You are driving on a freeway posted for 65 mph. Most of the other vehicles are driving 70 mph or faster. You may legally drive:
Correct Answer: No faster than 65 mph.

Question 4. If you drive faster than other vehicles on a road with one lane in each direction and continually pass the other cars, you will:
Correct Answer: Increase your chances of an accident.

Question 5. Which of these vehicles must always stop before crossing railroad tracks?
Correct Answer: Tank trucks marked with hazardous materials placards.

Question 6. You are driving on a one-way street. You may turn left onto another one-way street only if:
Correct Answer: Traffic on the street moves to the left.

Question 7. A large truck is ahead of you and is turning right onto a street with two lanes in each direction. The truck:
Correct Answer: May have to swing wide to complete the right turn.

Question 8. You may cross a double, yellow line to pass another vehicle, if the yellow line next to:
Correct Answer: Your side of the road is a broken line.

Question 9. At intersections, crosswalks, and railroad crossings, you should always:
Correct Answer: Look to the sides of your vehicle to see what is coming.

Question 10. You drive defensively when you:
Correct Answer: Keep your eyes moving to look for possible hazards