Sample Class C Drivers Written Test 5

Answer Sheet

Question 1. You are driving on the freeway. The vehicle in front of you is a large truck. You should drive:
Correct Answer: Farther behind the truck than you would for a passenger vehicle.

Question 2. All of the following practices are dangerous to do while driving. Which of these is also illegal?
Correct Answer: Listening to music through headphones that cover both ears.

Question 3. Always stop before you cross railroad tracks when:
Correct Answer: You don't have room on the other side to completely cross the tracks.

Question 4. When you tailgate other drivers (drive close to their rear bumper):
Correct Answer: You can frustrate the other drivers and make them angry.

Question 5. Should you always drive slower than other traffic?
Correct Answer: No, you can block traffic when you drive too slowly.

Question 6. You see a signal person at a road construction site ahead. You should obey his or her instructions:
Correct Answer: At all times.

Question 7. When can you drive in a bike lane?
Correct Answer: When you are within 200 feet of a cross street where you plan to turn right.

Question 8. You see a flashing yellow traffic signal at an upcoming intersection. The flashing yellow light means:
Correct Answer: Slow down and cross the intersection carefully.

Question 9. There is no crosswalk and you see a pedestrian crossing your lane ahead. You should:
Correct Answer: Stop and let him/her finish crossing the street.

Question 10. A solid yellow line next to a broken yellow line means that vehicles:
Correct Answer: Next to the broken line may pass.