Sample Motorcycle Drivers Written Test 1

Answer Sheet

Question 1. What are the requirements for wearing a helmet?
Correct Answer: All motorcycle riders and passengers are required to wear helmets at all times.

Question 2. Grabbing the front brake or jamming down on the rear brake:
Correct Answer: Can cause the brakes to lock.

Question 3. Passengers on motorcycles should:
Correct Answer: Sit as far forward as possible without crowding you.

Question 4. When riding with a group of motorcyclists, a staggered formation:
Correct Answer: Should not be used when entering or exiting a highway.

Question 5. Eye protection:
Correct Answer: Should give a clear view to either side.

Question 6. A primary cause of single vehicle motorcycle collisions is:
Correct Answer: Motorcyclists running wide in a curve or turn and colliding with the roadway or a fixed object.

Question 7. The best lane position for a motorcycle:
Correct Answer: Can vary depending on road and/or traffic conditions.

Question 8. When riding at night you should:
Correct Answer: Reduce your speed because it is harder to see something lying in the road.

Question 9. You should operate the engine cut-off switch and pull in the clutch when:
Correct Answer: The throttle is stuck and you can't free it.

Question 10. To operate a moped, you must have at least a _______ license.
Correct Answer: Class M2