Sample Motorcycle Drivers Written Test 2

Answer Sheet

Question 1. Upshifting or downshifting on a curve:
Correct Answer: Should only be done if it can be done smoothly.

Question 2. To avoid confusing other drivers you should:
Correct Answer: Make sure your turn signal turns off after you finish a turn.

Question 3. ________ is a major factor in collisions caused by motorcycles.
Correct Answer: Following too closely

Question 4. If your motorcycle starts to wander back and forth while riding over metal bridge gratings, you should:
Correct Answer: Relax, stay on course and ride straight across.

Question 5. If you must carry a load it should be:
Correct Answer: Either over, or in front of the rear axle.

Question 6. Grabbing the front brake or jamming down on the rear brake:
Correct Answer: Can cause the brakes to lock.

Question 7. What is the best way to stay out of trouble while riding a motorcycle?
Correct Answer: To see it coming by looking well ahead.

Question 8. A motorcycle rider has an advantage over an automobile driver when passing parked vehicles because:
Correct Answer: A motorcycle rider can avoid the problems of opening doors and people stepping out from between vehicles by driving in the left part of the lane.

Question 9. Brightly colored reflective helmets and clothing:
Correct Answer: Can make motorcycle riders easier to see.

Question 10. To execute a turn safely a motorcycle rider should always:
Correct Answer: Lean the motorcycle in the direction of the curve or turn.